Incassobureau

inschakelen

  No cure, no pay

   Uw geld binnen 30 dagen geïncasseerd

  Uw vordering in 2 minuten ingediend

  Vaste casemanager

Incassobureau inschakelen?

Overweeg onze incassodiensten als uw facturen niet tijdig worden voldaan. Consumenten hebben specifieke wettelijke regels, terwijl zakelijke klanten ons incassobureau direct na de vervaldatum kunnen inschakelen. Voorkom oplopende openstaande bedragen door tijdig ons incassobureau in te schakelen. Het versnelt betalingen en wordt aanbevolen voor onbetaalde facturen. Bij RIB Incasso bieden we een aantrekkelijk abonnement met No Cure No Pay-incasso.

Rib Incasso zorgt voor
een snelle incasso
Bedrijfsincasso

Als zakelijke klant kunt u direct na de factuurtermijn een zakelijk incassobureau inschakelen. Wettelijk is er geen verplichting om te wachten, noch is het nodig eerst een aanmaning te sturen. Hoewel niet verplicht, raden we aan vóór de betalingstermijn contact op te nemen met de klant. RIB Incasso staat klaar om te ondersteunen bij uitblijvende betalingen. Met onze unieke aanpak stimuleren we betaling en zorgen we in de meeste gevallen voor een snelle afwikkeling, zodat u zich kunt concentreren op uw bedrijfsactiviteiten.

Als particulier kunt u een incassobureau inschakelen

Bij particulieren is het wettelijk vereist om een laatste aanmaning, de WIK-brief, te sturen voordat u een incassobureau inschakelt. Na deze aanmaning mogen incassokosten worden berekend. Wij bieden kosteloze ondersteuning bij het versturen van de WIK-brief en starten na 14 dagen automatisch een no cure no pay incassoprocedure als betaling uitblijft.

Hoe werkt RIB incasso

RIB Incasso hanteert een zorgvuldige incassoprocedure, beginnend met een 30-daagse minnelijke aanpak. We benaderen de debiteur via e-mail, sms, post en telefoon, behalve in 94% van de gevallen succesvol. Als de minnelijke incasso niet slaagt, schakelen we over naar een gerechtelijke procedure na overleg met de opdrachtgever.

  Slagingspercentage van 94%

  NO CURE, NO PAY

  In twee minuten ingediend

  Bewezen resultaat

  Transparante Communicatie

  Juridische Expertise

  Efficiëntie in Tijd en Kosten

Incassobureau inschakelen: hoe werkt het?

Rib Incasso plant een efficiënte incassoprocedure voor u. Onze minnelijke procedure duurt maximaal 30 dagen, waarbij we de debiteur benaderen met aanmaningen via e-mail, sms, post en telefoon, en gesprekken voeren. Met een succespercentage van 94% is dit een aanzienlijk voordeel van ons incassobureau.

 

Bij falen van de minnelijke incasso schakelen we na overleg met de opdrachtgever over naar een gerechtelijke procedure. De debiteur ontvangt een dagvaarding voor een zitting, die alleen eindigt bij betaling. Blijft betaling uit, volgt een rechtszitting waar de debiteur zich kan verdedigen. Vaak verschijnt de debiteur niet, wat kan leiden tot veroordeling tot betaling van alle incasso- en procedurekosten. Met dit vonnis kan onze deurwaarder ingrijpen, zoals beslaglegging op inkomsten en bezittingen, als de betaling uitblijft.

De Unieke aanpak van RIb incasso