Rib incasso

Tandzorg

  NO CURE, NO PAY

  Klantvriendelijke benadering

  Slagingspercentage 94%

  Erkent incassobureau voor de tandzorg

Rib incasso voor tandartspraktijken

Als tandarts wilt u zich geen zorgen hoeven maken over de betaling van een nota van één van uw klanten. Toch hebben veel tandartsen het probleem dat klanten de tandartsnota weigeren of (veel) te laat betalen. Heeft u als tandarts of als tandartspraktijk hier ook last van? Dan kan het helpen om een incassobureau of debiteurenbeheer in te schakelen. RIB Incasso kunt u deze zorgen gemakkelijk en op een professionele manier ontnemen. Maar waarom kiest u voor RIB incasso om uw debiteuren- beheer of incasso’s te verwerken?

Optimaliseer uw
Cashflow met Rib incasso

  In twee minuten ingediend

  No cure, no pay

  Slagingspercentage 94%

   Meer dan 10.000 Tandartsen

  Vandaag van start

  Kantoren in heel Nederland

Werkwijze RIb incasso

RIb incasso heeft haar eigen unieke
 aanpak voor de tandzorg . Dit wil zeggen dat de debiteur
een aantal dagen de tijd krijgt om te betalen. Dit wordt
de minnelijke fase genoemd.

In de minnelijke incasso traject  voert Rib incasso  de druk steeds
meer op door middel van aanmaningen via
post, telefoon, mail en sms. Deze aanpak is zeer
succesvol. 94% van de openstaande vorderingen
wordt betaald binnen het minnelijke traject.

Betaalt de debiteur niet binnen de termijn van
10 dagen, dan kunt u ervoor kiezen een
gerechtelijke procedure te starten. Via die weg
incasseren wij de resterende 15% van de
ingediende vorderingen.

uw geld snel incasseren? wij starten

vandaag nog

cijfers en trends

Hoeveel besteedt een patiënt jaarlijks aan tandarts- en mondhygiënebezoeken? En hoe vaak bezoeken mensen de tandarts? In Nederland zijn er ongeveer 9500 tandartsen en 4700 tandartspraktijken volgens een onderzoek in 2022. Gemiddeld bezoekt een patiënt de tandarts 1,5 keer per jaar, waarbij 80% van de Nederlanders jaarlijks gaat en 20% niet. Jaarlijks geven patiënten gemiddeld €250 uit aan mondzorg. Het aantal tandartsen dat met pensioen gaat, overschrijdt het aantal nieuwe tandartsen elk jaar.

BETALEN & FAMED

De tandartsrekening bestaat uit diverse prestaties met bijbehorende codes en tarieven, die per tandarts kunnen verschillen. Om binnen het verzekeringsbudget te blijven, is het belangrijk de tandarts op de hoogte te houden van verzekeringsvoorwaarden en wijzigingen.

U ontvangt nota's van Famed (www.famed.nl) omdat wij ons liever richten op mondzorg op maat dan op financiële administratie. Op de nota ziet u de opbouw en eventuele vergoedingen van uw zorgverzekeraar. Het resterende bedrag betaalt u aan Famed. Bij geen vergoeding declareert u zelf bij uw zorgverzekeraar.

Meer dan 10.000 tandartsen

Tandartspraktijken in heel Nederland hebben Rib Incasso als betrouwbare partner gekozen voor incasso en debiteurenbeheer. De groeiende aanwezigheid van Rib Incasso in de tandartsensector benadrukt het specialisme en de expertise op het gebied van incasso.

Woordvoerder K. Hermsen  zegt: "We zijn verheugd dat zoveel tandartsen de waarde van onze diensten erkennen. Ons gespecialiseerde team begrijpt de specifieke uitdagingen waarmee tandartsen te maken hebben bij het innen van openstaande bedragen, en we zijn vastbesloten om effectieve oplossingen te bieden."

Start nu uw incasso

Profiteer van de voordelen van een incassobureau. Een online incasso opdracht is in 2 minuten ingediend.

Wij helpen u graag

Direct een vraag stellen over incasso? Neem contact met ons op voor advies en voor meer informatie over ons werkwijze.