WIK brief

versturen

  WIK staat voor

  Verplichte kosteloze aanmaning voor particuliere debiteuren

  Laatste kans om te betalen

Wat is een WIK-brief? En wanneer is een WIK-brief nodig?

Als uw wanbetaler particulier of een eenmanszaak is en niet betaald heeft, bent u verplicht hem of haar nog één schriftelijke aanmaning te sturen voordat u incassokosten in rekening mag brengen. Deze schriftelijke aanmaning heet de WIK brief. In deze brief moet duidelijk vermeld worden wat de exacte incassokosten en gevolgen zijn als de factuur niet alsnog wordt betaald.

Cashflow verbeteren?
Start vandaag nog

Voorbeeldbrief RIb incasso

De WIK brief heeft een aantal verplichte elementen. Rib incasso heeft een voorbeeld WIK brief waarin in alle juridische vereisten zijn opgenomen. U kunt hieronder de benodigde gegevens invullen en Rib incasso verstuurt de brief voor en namens u. Rib incasso houdt de termijn waarbinnen betaald moeten worden in de gaten en zal, als er dan niet betaald is, een incassoprocedure voor u opstarten. Uiteraard op basis van no cure, no pay.

U wilt uw klant een laatste kans geven?

Bij particulieren is het verplicht een WIK-brief te verzenden, alvorens u een incassobureau de opdracht geeft.

Bedrijven dienen op de afgesproken termijn te betalen, indien u geen termijn heeft afgesproken, dan gaat de incassowet uit van 30 dagen. Op de 31e dag vervallen de incassokosten.

Rib incasso biedt u een gratis service aan om de WIK-brief te verzenden

De WIK-brief omvat enkele verplichte elementen. RIB incasso biedt een voorbeeld van de WIK-brief met alle juridische vereisten. U kunt hieronder de benodigde gegevens invullen, en RIB Incasso zal de brief namens u versturen. RIB incasso bewaakt de betaaltermijn en zal, indien niet tijdig betaald wordt, een incassoprocedure namens u starten, uiteraard op basis van no cure, no pay.

Wat is de WIK-brief?

De wettelijke incassokosten brief is een brief die u dient te sturen voordat wij er een incassoprocedure van maken (uitsluitend voor particuliere debiteuren). Deze brief geeft de debiteur aan dat hij nog 14 dagen heeft om het bedrag te betalen voordat er wettelijke incassokosten bovenop komen. Mocht de debiteur het openstaande bedrag niet betalen binnen de 14 dagen dan dient de debiteur extra kosten te betalen.