Incassotarieven

Van Rib incasso

  Incassoprocedure op basis van no cure, no pay

  De debiteur betaalt de incassokosten

  Altijd juridische ondersteuning

RIB inschakelen

Een incassobureau komt in actie wanneer betalingen uitblijven. De procedure verschilt voor bedrijven en particulieren. Voor bedrijfsdebiteuren kunt u Rib Incasso direct na de vervaldatum inschakelen. Bij particuliere debiteuren sturen wij kosteloos de wettelijk verplichte WIK-brief, bewaken de termijn en starten de incassoprocedure na het verstrijken ervan.

Incassokosten

Een veelvoorkomende vraag aan de juristen van RIB Incasso betreft de berekening van de incassokosten. Deze kosten worden wettelijk vastgesteld volgens de Wet Incassokosten (WIK), waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen particulieren en bedrijven. Voor particulieren worden de incassokosten altijd bepaald als een specifiek percentage van het factuurbedrag, waarbij dit percentage afneemt bij een hoger factuurbedrag. De incassokosten variëren tussen een minimum van 40 euro en een maximum van 6.775 euro. Hieronder vindt u een tabel met de staffelpercentages.

schuldenaar betreft onderneming

Bij zakelijke debiteuren bent u niet gebonden aan de Wet Incassokosten (WIK). U kunt vrijelijk, via overeenkomst en/of algemene voorwaarden, afwijkende afspraken maken over de hoogte van de incassokosten, zolang deze redelijk zijn volgens de wet. Dankzij de expertise van Rib Incasso beoordelen hun juristen deze kosten nauwkeurig. Met vestigingen nationaal en internationaal kan Rib Incasso u professioneel adviseren en ondersteunen, altijd met een jurist die uw taal spreekt.

Voor wie zijn de incassokosten

Rib Incasso werkt op basis van no cure, no pay. Als wij niets voor u kunnen incasseren, betaalt u niets.  Als uw debiteur tot betaling overgaat, met andere woorden, er is een cure, dan vragen wij om de wettelijke incassokosten, Deze komen in beginsel voor rekening van de debiteur. Betaalt de debiteur deze kosten niet – wat weinig voorkomt – dan komen ze voor rekening van de opdrachtgever. Boven de €2.500 rekenen wij 10 procent succesfee over het geheel.

24/7 full support

Rib Incasso blinkt uit in snelle communicatie. Indien u vandaag uw openstaande factuur indient, wordt dezelfde dag nog contact opgenomen met de debiteur via telefoon en e-mail, en wordt de post ook direct verstuurd. Heeft u vragen over uw incasso? Dan beantwoorden wij uw vraag direct!

Heel europa

Rib incasso opereert in heel Europa en kan vorderingen innen, zowel minnelijk als gerechtelijk, over het hele continent. Onze dienstverlening wordt ondersteund door deurwaarders verspreid over Europa. Zelfs voor internationale zaken passen wij onze effectieve aanpak toe. Rib incasso breidt voortdurend zijn bereik uit in Europa. Wilt u meer weten? Neem contact met ons op!

RIb incasso doet het werk

Rib incasso neemt het volledige proces voor u uit handen. We starten met een minnelijke procedure, waarbij we werken op basis van No Cure, No Pay. Dit betekent dat als er geen resultaat is, u ook geen kosten heeft. Indien de debiteur wel betaalt, draagt hij ook de incassokosten. Op deze manier blijft het voor u voordelig.

Een incassobureau helpt bij het innen van openstaande schulden. het sturen van herinneringen en aanmaningen naar debiteuren namens hun cliënten en proberen betalingsregelingen te treffen. Als deze maatregelen niet succesvol zijn, kunnen ze juridische stappen ondernemen, zoals het starten van een gerechtelijke procedure.

Ik wil meer informatie

Aanmaning
ontvangen?

BEL: 085 130 4290

of